|
Αιγάλεω- Παναιτωλικός 0-1. Μεγάλη νίκη του Παναιτωλικού στο Αιγάλεω που τον έφερε στην 5η θέση
Toυ Παύλου Σαράκη
Το δυνατό και επιθετικό 20λεπτο του Παναιτωλικού αιφνιδίασε το Αιγάλεω και το υποχρέωσε σε ήττα μετά από ένα σερί θετικών αποτέλεσμά των του. Η Αγρινιώτικη ομάδα σημείωσε τη δεύτερη συνεχόμενη νίκης της, με την οποία αναρριχήθηκε στην 5η θέση της βαθμολογίας. Οι φιλοξενούμενοι, ήταν ανώτεροι σ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα και δίκαια πήραν τη νίκη, ρίχνοντας στο καναβάτσο το Αιγάλεω που πλέον για αυτό είναι ορατή η Γ΄ Εθνική. Βέβαια η νίκη αυτή είχε και την απώλειά της, καθώς στο 20΄ τραυματίστηκε ο Θεοδωρίδης τον οποίο αντικατέστησε ο Μπουμάλ, ενώ για πρώτη φορά δεν είχε τη συμπαράσταση των πολυάριθμων φιλάθλων του. Μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ο Ντενίζ Μπαϊκαρά που σημείωσε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης που ήταν το τέταρτο τέρμα του στα τελευταία πέντε παιχνίδια. Μόλις στο 2΄ ο Μπαϊκαρά πρόλαβε την έξοδο του Στεφανάκου και με κεφαλιά έκανε το 0 -1 μετά από τη σέντρα του Θεοδωρίδη. Στο 12΄ο Ζουρούδης από θέση τετ α τετ νικήθηκε από τον Στεφανάκο, οποίος δύο λεπτά αργότερα απέκρουσε δύσκολα την κεφαλιά του Θεοδωρίδη. Μετά την έξοδο του Θεοδωρίδη και τις χαμένες ευκαιρίες ο Παναιτωλικός έπαιξε πιο συντηρητικά, δίνοντας χώρο στο Αιγάλεω που πέρα από μια φλύαρη υπεροχή σχεδόν δεν απείλησε άμεσα την εστία του Πονηρού. Ο Πονηρός μόνο σε μια φάση χρειάστηκε να επέμβει δραστικά, στο 28΄στο σουτ του Πουλάκου. Στις αντεπιθέσεις η ομάδα του Αγρινίου ήταν αρκετά επικίνδυνη και θα μπορούσε κάλλιστα στην επανάληψη να σημειώσει ένα δεύτερο γκολ με τις ευκαιρίες που δημιούργησε στο 69΄με τον Μπουμάλ, Μόρετς στο 81΄ και τον Χάτζις στο 85΄.
Ακριβοδίκαιη η διαιτησία του Κομίνη που έδειξε την κίτρινη κάρτα από πλευράς Παναιτωλικού στους Μουμίν και Δέντσα.
Αιγάλεω: Στεφανάκος, Μουστόγιαννης, Μπάκοβιτς, Παντίδος (46’ Κακκαράς), Τσιρογιάννης (75’ Νάστος), Ουμουρί, Φρίμπονγκ, Σκάρος, Τσαμπούρης (60’ Χαϊκάλης), Φραντζεσκί, Πουλάκος.
Παναιτωλικός; Πονηρός, Στόρμπαεκ, Παλαιολόγος, Αναστασιάδης, Γκόλιας, Μουμίν, Δέντσας, Δημούτσος (76’ Χάτζιτς), Θεοδωρίδης (λ.τρ. 20’ Μπουμάλ), Μπαϊκαρά, Ζουρούδης (70’ Μόρετς).
Δηλώσαν…
Γιάννης Νταλακούρας (προπονητής Παναιτωλικού): "Πήραμε μια σπουδαία νίκη, που μας κάνει να βλέπουμε με αισιοδοξία το μέλλον. Ευτυχήσαμε να προηγηθούμε πολύ νωρίς και μετά από λίγο χάσαμε μια κλασική ευκαιρία για να κάνουμε το 0-2. Από εκεί και πέρα, είμαι ικανοποιημένος για τον τρόπο και τη σοβαρότητα που αντιμετωπίσαμε το παιχνίδι. Τέλος, στο δεύτερο μέρος παίξαμε περισσότερο για να κρατήσουμε το αποτέλεσμα, παρόλα αυτά, είχαμε ευκαιρίες για να βάλουμε δεύτερο γκολ. Συγχαρητήρια στον Σούλη Παππά για την πολύ καλή ομάδα που έχει φτιάξει, είδα το Αιγάλεω και στον α' γύρο και έχω άποψη. Παράλληλα, τον ευχαριστώ για την πολύ καλή φιλοξενία. "
Σούλης Παππάς (προπονητής Αιγάλεω): "Μετά τα πρόσφατα θετικά αποτέλεσμα, αυτή η ήττα, ήταν πισωγύρισμα. Ο Παναιτωλικός, είναι μια πολύ καλή ομάδα, και το απέδειξε και σήμερα. Στο δεύτερο ημίχρονο, αν και είχαμε την πρωτοβουλία, δεν καταφέραμε να σκοράρουμε. Αν και βρισκόμαστε σε δύσκολη θέση, έχουμε χρόνο να σώσουμε την παρτίδα, και θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να το πετύχουμε."
Ανέστης Αναστασιάδης (παίκτης Παναιτωλικού): "Καταφέραμε να πετύχουμε μια μεγάλη νίκη, που θα μας δώσει δύναμη και ώθηση για τη συνέχεια του πρωταθλήματος."
Σάββας Τσαμπούρης (παίκτης Αιγάλεω): "Αν και για μας το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό ήταν κομβικό, δεν καταφέραμε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Τίποτα δεν τελείωσε ακόμα όμως, έχουμε 10 τελικούς προκειμένου να αντιστρέψουμε την κατάσταση."
|