|
Παρέμβαση από το Σύλλογο Δασκαλών & Νηπιαγωγών Βόνιτσας.
Μεγάλο κτιριακό πρόβλημα αντιμετωπίζει το 7ο Γραφείο Πρωτοβάθμιας
Εκπαίδευσης , το οποίο εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία και την
σωματική ασφάλεια μαθητών και διδασκόντων. Η κατάσταση αυτή ανάγκασε
το Σύλλογο Δασκαλών & Νηπιαγωγών Βόνιτσας να παρέμβει και με
επιστολή του να θέσει τους βουλευτές του νομού προ των ευθυνών τους
Το θέμα έφερε στη Βουλή ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της Ν.Δ. Κώστας Καραγκούνης καταθέτοντας Επίκαιρη Ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Άννα Διαμαντοπούλου ζητώντας άμεσες λυσεις.
Αναλυτικότερα σημαντικά κτιριακά προβλήματα αντιμετωπίζουν:
1. Το 1ο Νηπιαγωγείο Βόνιτσας που στεγάζεται σε κατάστημα χωρισμένο στη μέση με κόντρα πλακέ με τζαμαρία καταστήματος ως πρόσοψη.
2. Το 3ο Νηπιαγωγείο Βόνιτσας που στεγάζεται σε οίκημα κατασκευαστικά προορισμένο για κατάστημα με βιτρίνα. Ο δε προαύλιος χώρος του συνορεύει με αποθήκη φυτοφαρμάκων.
3. Το Νηπιαγωγείο του Μύτικα στεγάζεται εδώ και χρόνια σε λυόμενα.
4. Το Δημοτικό Σχολείο Παλαίρου διαθέτει προαύλιο που μοιάζει με φυλακή, το Τμήμα Ένταξης στεγάζεται σε αποθήκη, η αίθουσα φυσικής και η αίθουσα τελετών σε αίθουσες και η αίθουσα πληροφορικής έχει χωριστεί με νοβοπάν.
5. Το Δημοτικό Σχολείο Μύτικα, στεγάζεται σε ένα κτίριο χωρίς άδεια που ηλεκτροδοτείται παράνομα.
6. Στο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Νικολάου, παρόλο το διαρκώς αυξανόμενο αριθμό των μαθητών που φοιτούν στο σχολείο και την προαγωγή της οργανικότητάς του, οι τουαλέτες παραμένουν σε άθλια κατάσταση, δεν υπάρχει καμία περίφραξη, ακόμη και η κουζίνα χρησιμοποιείται ως αίθουσα διδασκαλίας.
7. Στο Νηπιαγωγείο Τρύφου, η στέγη είναι κατασκευασμένη από αμίαντο, με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών.
8. Το Δημοτικό Σχολείο της Βόνιτσας απέχει λιγότερο από 50 μέτρα από κτίριο του ΟΤΕ, εντός του οποίου είναι εγκατεστημένες κεραίες τηλεφωνίας που εκπέμπουν ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, ικανή να προκαλέσει καρκίνο και γενετική ζημία.
«Τι και ποιος φταίει δε μας αφορά. Η ουσία είναι τα χρόνια περνούν κι οι δικαιολογίες αδυνατούν να καλύψουν το μέγεθος του προβλήματος.
Είναι προφανές ότι υπό τις δυσμενείς αυτές συνθήκες, ούτε οι μαθητές μπορούν να συμμετέχουν απρόσκοπτα στη εκπαιδευτική διαδικασία, ούτε οι εκπ/κοι έχουν τη δυνατότητα να ασκήσουν επαρκώς τα καθήκοντά τους.
Έχει χαθεί άλλωστε τόσος πολύτιμος χρόνος εις βάρος των παιδιών μας, που δεν χωρούν πλέον ανούσιες παρατάσεις και προσωρινές λύσεις, ούτε όμως ιδιωτικοποιήσεις κι εμπορευματοποιήσεις της κατασκευής των σχολικών κτιρίων μέσω Σύμπραξης Ιδιωτικού- Δημόσιου Τομέα (ΣΔΙΤ).
Μέσα από αυτή την καταγραφή της υπάρχουσας κατάστασης στα κτίρια του 7ου Γραφείου ΠΕ, πρέπει να προκύψει ο άμεσος συνολικός σχεδιασμός λύσης για τα παραπάνω προβλήματα .Σας καλούμε, ως Βουλευτές του Νομού ,να αναλάβετε δράσεις και να συνεισφέρετε κι εσείς στην επίλυση αυτών των σοβαρών προβλημάτων.
Όλοι μαζί να διεκδικήσουμε ένα σύγχρονο, δημόσιο, πραγματικά δωρεάν σχολείο που θα σέβεται τις ιδιαιτερότητες ,τις ανάγκες και τα δικαιώματα των μαθητών» αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή του ο Σύλλογος Δασκαλών και Νηπιαγωγών Βόνιτσας
|